Blog

Onafhankelijkheid als drijfveer

Mensen vragen mij wel eens naar mijn drijfveren. Drijfveren? Wat bedoel je precies? Nou, waar krijg je energie van? Natuurlijk weet ik direct waarnaar wordt gevraagd, maar die paar tussenvragen geven me even wat tijd om me op mijn antwoord te bezinnen.

Nieuw model bankgarantie ROZ wordt niet door alle banken geaccepteerd!

De Raad voor Onroerende Zaken heeft haar model bankgarantie per 4 juni 2018 vernieuwd, onder druk van de bankensector die het oude model niet meer wilde accepteren.

Een scrumteam … O jee, wat moeten we ermee?

Scrummen. Scrum. Scrumteams. Het lijken trendy begrippen, maar dat is allang niet meer zo. En sterker nog, het begrip ‘scrum’ komt oorspronkelijk uit de traditionele rugbysport.

Hoe generatiegevoelig is huisvesting?

Bijna is deze blog gereed. Ik schrijf nog een paar laatste regels en spring dan op de fiets om naar mijn afspraak van deze middag te gaan en aansluitend wat boodschappen te doen. Wat is het toch fijn dat ons kantoor niet in zo’n saai kantorenpark staat.

De vastgoedmarkt is uit balans

Nog niet zo heel lang geleden stond er in Nederland ongeveer 10 miljoen vierkante meter aan kantooroppervlakte leeg. Het was crisis. Dat zijn doorgaans de tijdsgewrichten waar de beste beleidsmakers zich met een gedurfde strategische visie kunnen onderscheiden.

Huurder in plaats van verhuurder betaalt verduurzaming vastgoed

Weet u het nog? Van dat Energieakkoord uit 2013? Meer dan 40 organisaties sloten onder begeleiding van de Sociaal Economische Raad een akkoord voor duurzame groei.

Huisvesting als middel om betrokkenheid te vergroten

Huisvesting als middel Huisvesting als middel om betrokkenheid te vergroten Als je gezond bent en je voelt je gelukkig, dan zit je lekker in je vel. Daar hoef je geen onderzoek voor te doen. Wie zich lekker voelt presteert goed. En dat willen niet alleen de medewerkers zelf, dat willen ook de werkgevers. Die werkgever…

Workplace Consultancy. De “zachte kant” van kantoorvastgoed.

Workplace Consultancy WORKPLACE CONSULTANCY. DE “ZACHTE KANT” VAN KANTOORVASTGOED. Hoe werkt onze organisatie? Waar willen wij naartoe als bedrijf? Hoe komen wij daar?  Workplace Consultancy kijkt op een strategische manier naar de rol die de inrichting van een kantoor kan spelen in de bedrijfsdoelstellingen van een organisatie. Dit kan variëren van een doelstelling die kostenbesparing…

Kantoor verbouwen? Kijk eerst in uw huurcontract.

Wanneer u besluit om uw kantoor ingrijpend te verbouwen, houd er dan rekening mee dat u bij vertrek naar een ander kantoor, een toereikend bedrag inboekt om alle veranderingen weer ongedaan te maken.

Hierover moet u nadenken als huurder op onze krappe kantorenmarkt

Stof om over na te denken Hierover moet u nadenken als huurder op onze krappe kantorenmarkt Nu de gevolgen van de BREXIT duidelijk beginnen te worden, zien we dat diverse financiële instellingen uit Groot-Brittannië al kantoorruimten beginnen te claimen in de hen omringende markten.Het aanbod op goede locaties droogt hiermee in hoog tempo op, want…